Блог

Божествено утро

Утрото е ключов момент от деня и не бива да го изхабяваме в празни дейности. Към него трябва да подхождаме като към Светая светих, олтар, пред който притихваме в очакване на благословията на Бог и присъдата му за това накъде вървим и как. Когато сутрин човек се чувства окрилен, значи Бог е доволен и го подкрепя в неговите начинания. Когато се събужда намръщен, с главобол или просто с лошо настроение, значи Бог му съобщава, че се е отдалечил от посоката, която трябва да следва.

Затова утрините са ценни, те са нашите пътеводители, каналите, по които Бог се свързва с нас. Лекува ни и ни подкрепя, кара ни да надскочим себе си и да се озовем в Неговите свещени територии, където всичко е съвършено, няма добро и зло, тъмно и светло. Там нещата се случват по различен начин, без да минават през неуспехи и страдания. Там човекът сякаш лети на оседлан жребец към онова, което иска да види, чуе и опознае. Затова човек нарича Божествения свят вълшебен, той може да се случи с едно махване на ръка, с едно премигване, с една дума.

Обичам да се потапям във вълшебния свят на утрото, но е трудно човек го докосне и още по-трудно е да се задържи там за по-дълго. Ние сме дуални хора, изтъкани от тъмно и светло, от лошо и добро. Не можем да виреем в света, където светлината е сам и единствен господар, също както не можем да съществуваме на планети, където няма земна атмосфера, гравитация и вода. Така че докосванията до Божествения свят ни облагородяват, развиват и възвисяват, но само толкова и за кратко. После отново слизаме в нашия си двойнствен и противоречив свят с обраслото зло в душите ни, където сме преживели хилядолетия, лутайки се и борейки се за място под слънцето. Тук продължаваме да живеем в своята лична история, да я градим и обогатяваме сред сривове, падения и малки победи.

Какво прави с нас утрото? Дава ни глътка вълшебен въздух, за да повярваме в магичните светове, чиято притегателна сила е жизнено необходима, за да съществуваме тук, на земята.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *