Блог

Трети март

Независимо от всички перипетии и интереси на Велики, Западащи и недотам Велики Сили, на 03.03.1978 г., след цели пет века, в Европа отново се появява една велика в миналото държава – България.

Тя вече е познала възвишените възрожденски идеали, макар още да е обута в цървули, да живее в схлупени домове от плет и кал и да общува с Бог във вкопани в земята църкви, съхранили нейния дух през тежките робски времена.

Много изпитания я очакват, много поражения и врагове, явни и скрити, се изправят насреща й. Много поражения понася, много кръв се пролива, много българи остават извън пределите й и много я напускат, да търсят другаде по-добър живот.

Но Тя помни и обича своите Апостоли, привлекли вниманието на света, който не подозира съществуването й, и положили костите си в пръстта за нея. Помни и обича хилядите хора, отдали живота си, за да я има.

Любовта е ключът към нейното бъдеще – любовта между всички българи, независимо от техните вярвания и възгледи; любовта към другите народи и етности, колкото и различни да са те; любовта към идеалите, завещани й от Апостолите :

СВОБОДА, НЕЗАВИСИМОСТ, ЕДИНЕНИЕ!

Само Любовта, все още толкова крехка в съвременния противоречив и агресивен свят, може да победи Омразата, завземаща днес все по-големи пространства в сърцата и умовете на хората.

Да изпратим през този ден Любов и Мир на цялото човечество!

Любов и Мир от България за цялата Вселена!

Честит празник!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *