Медиите за Весела Василия

НЮЗ БГ РЕПОРТЕР ПРЕДСТАВЯ: „Наследството на свети Киприан“ на Весела Василия

„Наследството на свети Киприан“ на Весела Василия се появява на книжния пазар с логото на издателството за българска литература „Лексикон“. Книгата  потапя читателя  в превратностите и изпитанията на живота, както  и в мъдростта на духовното познание. Приключения и премеждия, загадки и размисли, малко мистика и романтика. Пътят към духовното може да изглежда и така, стига да сме готови за него и да си позволим да го изживеем. 
Весела Василия (Весела Йотова Генова) е родена на 2 декември 1956 г. във Враца. Завършила е Езиковата гимназия с преподаване на френски език в родния си град и Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Работила е в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология в София. Доктор е по икономика. Автор е на редица монографии и статии от областта на криминологията, публичната администрация, административното и полицейското право.

Художествената литература, която тя създава, е писане със сърце, с дълбока емоция и  с трепет, който обхваща всички, готови да надникнат в загадките на миналото. Духовното знание, познато на хората от древността, продължава да вълнува и съвременните поколения.  Весела Василия е разбрала това, затова издирва загадките, които крие нашата българска земя. Срещата на героите  от романа с духовното ги провокира да търсят себе си, да навлязат дълбоко в собствения си емоционален свят. В книгата има и загадки, и приключения, и познания, и мистика. Не липсва и романтиката, без която животът ни би бил убийствено скучен и сив.  
Весела Василия води сюжета умело и интелигентно. От текста става ясно, че тя самата обича загадките, пътешествията, изкуството. Авторката се интересува  от йога и рейки. Владее френски, английски и руски език. Прочитайки „Наследството на свети Киприан“, читателят се чувства духовно обогатен  и изпитва силното желание да пътешества. 

Книгата можете да поръчате в сайта на издателство „Лексикон“ – тук – https://lexicon.bg/library/book/1529/nasledstvoto-na-sveti-kiprian.

Източник: НЮЗ БГ РЕПОРТЕР ПРЕДСТАВЯ: „Наследството на свети Киприан“ на Весела Василия (newsbgreporter.blogspot.com)

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *