Блог

Есента

Днес се замислих за есента, сезонът, чиято красота пленява очите и сърцата ни.  Играят багрите на огъня, пламтят оранжеви и жълти езици из листата, а мекото зелено постепенно им предава жизнените си сили, за ги влее в новия променен облик на Живота – обликът на Зрелостта. Даже от повяхващото кафяво, пръв знак и предвестник на идващата разруха, струи сила, онази Сила, която носят в себе си краят и началото по безкрайната спирала на Пътя.

Много мъдър сезон е есента. Настроенията и прозренията идват и си отиват по-дълбоки и по-осезаеми от всякога. Обречени сме да  ги забравяме, за да си ги спомним  в моменти, когато търсим подкрепа и утеха. 

Есента, като всеки друг сезон, също е сезон на творението. То носи в себе си опита и преживяното, търпението и смирението. Негови рожби са зрелите плодове на познанието, които чакат да ги откъснем и да ги съхраним в кошницата на нашия вътрешен свят. Да овършеем зърното на сътворението и да го отделим от плявата, да подготвим почвата за нова сеитба. Да протегнем ръка към узрелите гроздове на чувствата и да ги превърнем в омайно вино на радост, мир и благодат. Да не оставяме зрелия плод да изгние в утробата на Майката Земя, да го предпазим от стихиите, които рано или късно ще го разпилеят безследно по света. 

През есента, този сезон на листопада, ние прибавяме в себе си една капка повече радост, една искра повече вдъхновение, една страница повече мъдрост. Понякога можем да се изненадаме, че откриваме отлетелите на юг птици в сърцата си и усещаме по лицата си щастливите ласки на топлото море. Това е само за да знаем, че ще се върнем отново, там където сме били, рано или късно.

Есента, време за себепознание.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *